Hårborttagning

Metoder för att ta bort oönskad hårväxt

HårborttagningVi på Aros Citylaser i Västerås har lång erfarenhet av olika metoder för hårborttagning.

Rubinlasern

Rubinlasern är den lasertyp som har visat sig vara mest effektiv. Med dem tar man snabbt och beröringsfritt bort hår permanent. Det finns flera olika fabrikat. Vi använder oss av Irradias lasrar. De är svensktillverkade och av tredje generationens system med högre effektivitet än tidigare instrument på marknaden. Förutom några olika lasrar, finns det på marknaden några instrument som inte innehåller laser utan en blixtlampa som också ger starka ljuspulser. Dessa apparater skall man inte förväxla med laser. Rubin- och Alexandritlaserns ljus skadar inte blodkärl i huden.
Läs mer om hårborttagning med Rubinlaser

Diatermi

Diatermi har länge varit den enda metod som tar bort hår permanent. Där behandlas varje hårsäck individuellt genom att en nål sticks ned i hårsäcken bredvid hårstrået varefter ström tillförs. Detta gör ont och det tar lång tid att behandla större ytor. Behandlingen måste upprepas för att ge ett tillfredsställande resultat. Diatermi kräver stort tålamod både hos terapeuten och patienten. Diatermi är den enda metod som finns för att ta bort vita eller mycket ljusa strån.

Rakning

Rakning påverkar varken hårets karaktär, tillväxt eller växtcykel. Nackdelarna är att det är en tidskrävande process som måste upprepas ofta. En ganska vanlig bieffekt är infektion i hårsäckarna samt klåda. Man får även stubb som sticks.

Plockning

Plockning ger ett bättre estetiskt resultat, men är smärtsam och kan ge infektion i hårsäcken. Metoden är långsam och opraktisk, framför allt om större ytor plockas.

Vaxning

Vaxning ger ungefär samma resultat som plockning men är betydligt bättre på stora ytor. Resultatet håller en månad eller två men processen kan upplevas smärtsam och ger ibland allergiska reaktioner i hårsäckarna.

Vill du veta mer om hårborttagning?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort med svar på dina frågor.